Nejen UGO Freshbary jsou v zimní sezóně plné exotiky. Salaterie v exotických chutích rozhodně nezaostávají. Kromě dvou sezónních salátů, které fanoušci znají už z loňska, jsme pro velký úspěch teplých jídel připravili i dvě teplé novinky s chutěmi Asie.
Salátové bestsellery jsou zpět
Letos jsme v zimně vsadili na nejoblíbenější saláty předchozích zimních sezón. Vrací se proto exotický salát s kuřetem, mangem a arašídovou salsou s chilli a limetkou i salát s pečeným lososem, francouzskou čočkou, granátovým jablkem a dresingem z podmáslí.
Mimochodem mango a granátové jablko jsou součástí zimní drinkové nabídky, takže pokud chcete zkusit šťávové párování ke každému z nich, můžeme doporučit.:-)
Teplá jídla jsou inspirovaná Thajskem
Na podzim jsme do nabídky poprvé zařadili teplá jídla a váš zájem nás rychle přesvědčil, že to byl krok správným směrem a že v nich máme pokračovat. Sytější teplá jídla jsou evidentně to pravé do studeného, sychravého počasí.
V předpremiéře jste výjimečně už od listopadu mohli v Salateriích ochutnat první Thajskem inspirovanou rýži s grilovanou zeleninou, kuřecím masem a arašídovou omáčkou, která vám podle reakcí na Facebooku, Instagramu i přímo v Salateriích moc chutná. To jsme rádi!
Jedno teplé jídlo ale na celou zimu nestačí a navíc máme sezónu mandarinek, tak jsme je chtěli zakomponovat do nápojů i jídel. Vůbec poprvé si tak od 13. prosince můžete v Salateriích dát exoticky chutnající rýži s mandarinkovým salátem, kuřecím masem, rozinkami a kari zálivkou.
Obě teplá jídla je možné objednat i ve vegetariánské variantě bez masa. V takové podobě je rýže s grilovanou zeleninou a arašídovou omáčkou dokonce vhodná pro vegany, protože omáčka je zjemněná kokosovou smetanou.
Zimní saláty a teplá jídla budou v nabídce až do 13. března, kdy je vystřídají osvěžující jarní kombinace. Tak přejeme dobrou chuť!