Z FARMY NA STŮL - Ugo

Z FARMY NA STŮL

Piletická mrkev: Seznamte se s hrdinkou podzimní sezóny!

 

Už jste si udělali podzimní procházku do UGO? Pokud ještě ne, zkusíme vám dát důvod. Slaďoučký, oranžový, křupavý… Už víte? :)

 

V následujících týdnech se budete ve Freshbarech a Salateriích potkávat se třemi novými sezónními drinky, salátem, hřejivým kari a vyladěným wrapem. Jejich receptury se letos na podzim točí kolem jedné společné ingredience. Sezónní štafetu na UGO menu totiž po melounech přebírá mrkev. A ne jen tak ledajaká! Slyšeli jste o piletické mrkvi?

 

V UGO nám záleží na původu každé suroviny, kterou vám naservírujeme, ať už v podobě šťávy, polévky nebo salátu. Proto hledáme po celém Česku farmáře, kteří pěstují ovoce a zeleninu v souladu s našimi hodnotami. A pokud jde o mrkev, tak myslíme, že jsme kápli na toho pravého!

 

Pan Věcek na rodinné farmě ve východočeských Pileticích pěstuje mrkev, terá je ideální pro šťávy a smoothies. To ale není jediný důvod, proč jsme si piletickou mrkev zamilovali. Je nám sympatické, že rodina pana Věcka volí rozumný přístup k produkci, zeleninu pěstuje s ohledem na životní prostředí a k půdě se chová s úctou.

 

A se stejnou láskou, s jakou pan Věcek mrkev pěstuje, ji my používáme do nových dobrot podzimní sezóny:

  • Drink mrkev, špenát, jablko, máta, limeta
  • Drink Jahoda, jablko, mrkev, skořice
  • Drink ananas, pomeranč, mrkev
  • Salát s kozím sýrem, pečenou mrkví, hrozny a vlašskými ořechy
  • Kari s kuřetem, pečenou mrkví a rýží
  • Kari s pečenou mrkví a rýží
  • Wrap s uzeným kuřetem a kari

 

Pro kterou sezónní novinku zamíříte jako první? :)