Taky už jste propadli avokádu? - Ugo

Taky už jste propadli avokádu?

S avokádem je potíž. Jakmile mu jednou přijdete na chuť, už se ho nebudete chtít vzdát. A jak už možná tušíte, právě na avokádu bude založený jeden z jarních drinků. Než ale jarní sezóna vtrhne 7. dubna na UGO bary, pojďte se na to trochu naladit. Čtením o avokádu, jak jinak.

Tahle exotická dobrota se právem stala součástí ideálního jídelníčku, a to i přes poměrně vysoký obsah tuku. Na tucích totiž není nic špatného, když jsou to ty správné. A avokádo obsahuje tuky prospěšné, na tom se odborníci vzácně shodují. Kromě toho vás nadopuje spoustou minerálů a vitamínů.

Avokádo je zvláštní ovoce s máslovou konzistencí. Dužinu ze zralého plodu si tak můžete klidně namazat na chleba místo pomazánky. Pak už jen stačí trošku osolit, a máte zdravou svačinku, která vás na pár hodin spolehlivě zasytí.

S avokádem se prostě nudit nebudete. Jeho (pří)jemná oříšková chuť má tu výhodu, že si skvěle rozumí se slanými i sladkými chutěmi. Pokud není avokádo přezrálé (nejde do něj lehce zabořit prst), určitě ho zkuste nakrájet do svého oblíbeného salátu nebo do těstovin.

Snad nejznámějším pokrmem z avokáda je mexické guacamole. Rozmačkané avokádo s najemno nakrájenou cibulkou a rajčaty, okořeněné chilli, limetovou šťávou, solí, pepřem a česnekem funguje skvěle jako omáčka ke křupavým tortilla chips.

Anebo ho, stejně jako my, jednoduše přihoďte do mixéru, až si budete vyrábět svoje oblíbené smoothie. A pokud vás zajímá, s čím jsme ho v novém jarním koktejlu zkombinovali my, stavte se po Velikonocích na ochutnávku do UGO baru!