Takhle jsme chystali mandarinkové menu. Začali jsme v září. - Ugo

Takhle jsme chystali mandarinkové menu. Začali jsme v září.

V létě melouny, na podzim hrušky, od prosince... Mandarinky! Modří vědí, že v UGO barech měníme nabídku dle sezóny. To abyste mohli pít ovoce v době, kdy je nejlepší, nejšťavnatější a nejchutnější. Podívejte se, co takové změně sezóny všechno předchází.

Je září. Babí léto vrcholí a v UGO barech začala hrušková sezóna. Objednáváte si první hruškové koktejly a šťávy, což pro nás znamená jediné. Je čas začít chystat mandarinky.

obrazek_mala

Prvním krokem při přípravě nové sezóny jsou receptury. Co bude na mandarinkovém menu letos? Každý z UGO týmu může navrhnout mandarinkový nápoj podle své fantazie. Náš vedoucí provozu vybere nápady (u mandarinek jich bylo 12), které se mu zdají nejzajímavější. Ty posune do “semifinále”, naší oblíbené fáze, kdy se sejdeme se a pečlivě hodnotíme jednotlivé kombinace.

Ale pozor, pouhé “chutná” nebo “nechutná” nestačí. Máme přísný systém známkování. Všechny nápoje jsou připravené v lahvičkách označených jen čísly. Každý dává známku barvě, chuti a dojmu, samozřejmě bez toho, aby věděl, jaký mix ochutnává.

Nastává největší boj. Málokdy najdeme nápoj, který chutná všem. Naopak narážíme na kombinace, které dostávají u části týmu jedničky a u zbytku pětky. Každý má jiné chutě. A pak pane Ugo raď. :)

Dobrá. Je rozhodnuto, vybrali jsme drinky, které dostaly nejlepší známky a chutnaly nám nejvíce. Ještě je trochu doladíme - tu se přidá víc jahod, tu se ubere limety a už máme receptury nových drinků. Ne, to není konec, jsme teprve v říjnu.

IMG_3914

Následuje focení absolutního vítěze (uhádnete, který koktejl to bude letos?), vybírání nejkrásnější fotky a její úpravy, aby se nám hodila do barů.

A jedeme na trénink

Fotky máme, receptury drinků taky, je čas odhalit vítěze! Tedy zatím jen kolegům z barů. Vedoucí barů se sjedou do školicího centra, kde jim představíme nápoje, jejich receptury a natrénujeme přípravu.

UGO_mandarinka_mala

Mezitím marketing ladí menu a bannery s mandarinkovou nabídkou. Každý bar má zvláštní požadavky na to, jak potřebuje banner velký, kam se dává samolepicí a kam stojan... 47 UGO barů, 47 různých mandarinkových materiálů.

Tři, dva, jedna… Spouštíme!

Máme receptury, máme připravená menu a poutače na novou sezónu. Všechny bary mají víkend na to vyměnit mandarinky za hrušky. Letos můžete mandarinkové menu poprvé ochutnat v pondělí 8. prosince a v nabídce bude až do poloviny února.

My jdeme pilovat zimní menu. Uhodnete, jaké máme v plánu?