Ochutnejte zimní saláty od Hanky Michopulu. Budou jen do jara! - Ugo

Ochutnejte zimní saláty od Hanky Michopulu. Budou jen do jara!

Když si autorka kuchařek Hanka Michopulu pustí fantazii na špacír, chceme být u toho. Má totiž talent na vymýšlení nevšedních, a přitom dokonale ladících kombinací. Přesvědčit se můžete sami. Speciálně pro Ugovy Salaterie Hanka vymyslela dva zimní saláty.

Oba recepty byly navrženy pro zimní menu a tuto sezónu respektují. Přitom až je ochutnáte, ocitnete se duchem v teplých krajích. Je to vlastně takové speciální 2v1 - za jednu cenu si dáte skvělý salát a ještě můžete cestovat. :)

Grilovaný losos se salátem z francouzské čočky

Grilovaný losos se salátem z francouzské čočky

První salát přenese vaše chuťové buňky na Francouzskou riviéru. Hanka si v tomto případě vyhrála s grilovaným lososem, francouzskou čočkou, estragonem a sladko-kyselým granátovým jablkem. Korunou každého salátu je zálivka. Tuto Středomořím inspirovanou dobrotu korunuje dresink z podmáslí a čerstvé pažitky.

Thajský salát s kuřetem, mangem a mátou

Thajský salát s kuřetem, mangem a mátou

Druhý Hančin recept voní a chutná po daleké Asii. Základem thajského salátu je grilované kuře se slaďoučkým mangem a lístky svěží máty. Když se tato kombinace doladí pikantní arašídovou zálivkou s chilli a červenou cibulkou, můžeme vám zaručit chuťový zážitek, který si budete chtít zopakovat.

Nevíte, který salát ochutnat dřív? Doporučujeme stihnout oba. :) Ale dlouho neváhejte, na menu se tyto sezónní speciality zdrží jen do jara.

Ugovy Salaterie a jejich otevírací doby