Jaro v Salateriích? Nastupují coleslaw, krevety, krůta a fazolky! - Ugo

Jaro v Salateriích? Nastupují coleslaw, krevety, krůta a fazolky!

Stejně jako v UGO barech také v Ugových Salateriích už je v plném proudu jarní sezóna. S novými saláty opět pomáhala Hanka Michopulu a jsou tentokrát obzvláště vykřupané. 

Nemá cenu chodit okolo horké kaše (nebo spíš ledového salátu). Rovnou vám čtyři jarní novinky představíme.

Asijský salát s grilovanými krevetami (úvodní foto)

Exotické chutě a ingredience smíchala Hanka Michopulu do salátu s grilovanými krevetami na rýžových nudlích. Ty doplňují u nás ne tak známé fazolky edamame a tak akorát pikantní limetková zálivka s chilli, mátou a koriandrem. A ne že budete říkat, že nejíte koriandr nebo mořské plody, to byste se připravili o skvělé chutě! ;)

Krůtí sous-vide s coleslaw salátem

kruta

Že z názvu netušíte, co si máte představit? Hned vše popíšeme. Hlavní roli v tomhle salátu hraje libové krůtí maso, které je připravené ve vakuu, takzvaně sous-vide, a poté se ogriluje dokřupava. Díky této metodě je maso rovnoměrně propečené, uvnitř perfektně šťavnaté a k tomu křupavé na povrchu.

Coleslaw salát připravujeme z jarního zelí a kedlubny nakrájené na nudličky, s majonézou a posypaný mákem. To stojí za zkoušku, co říkáte?

Salát se sušenou šunkou, mozzarellou a bazalkou

Naše variace na salát caprese potěší milovníky Itálie a italských chutí. Čerstvá mozzarella si v něm povídá s cherry rajčátky a prosciuttem a skvěle si s nimi rozumí. Tu a tam se do jejich hovoru vloží lístky čerstvé bazalky a celý rozhovor moderuje zálivka z malinového octa.

Jarní fazolkový salát s novými bramborami

Pro ty, kdo na fazolky neradi vzpomínají kvůli školní jídelně, představuje jarní menu novou šanci se s nimi skamarádit. Fazolky jsou v salátu krásně zelené, křupavé a šťavnaté. Doplňují je mladé brambory a ředkvičky, prostě nefalšovaná jarní zelenina. Zálivka ze zakysané smetany a pažitky také inspiraci jarem nezapře. A ani nechce zapírat. :)

Dejte vědět, jak vám jarní saláty chutnají!