Jak chutná podzim? Přece jako naše nové saláty - Ugo

Jak chutná podzim? Přece jako naše nové saláty

Smutníte po létě a radši byste odsunuli podzim ještě o pár měsíců? Hmm, na to recept nemáme. Zato máme několik receptů na to, jak si užít skvělé podzimní ingredience!

Na menu Ugových Salaterií jsme totiž kromě sezónních šťáv zařadili čtyři nové podzimní saláty, v nichž ochutnáte dýně, hrušky, hovězí sous-vide nebo pečenou řepu. Můžete si tak naplno užívat, jak chutná podzim. A to až do konce tohoto roku.

Těšit se můžete třeba na lehký bramborový salát. Ten si přímo říkal o skvělé na vlákna se rozpadající hovězí připravované takzvanou sous-vide metodou, tedy při nízké teplotě, ve vakuu a pěkně dlouho. Nakonec jsme salát ozdobili řeřichou plnou vitaminů.

ABC_6094b

Hruška, modrý sýr a vlašské ořechy - to je jedna z vůbec nejoblíbenějších salátových kombinací, zvlášť teď na podzim. Lehce pikantní medová zálivka celý chuťový zážitek posune ještě o kousek blíž k dokonalosti.

Na kombinaci pečené dýně, quinoi a jemného camembertu (který si mimochodem dokonale rozumí s jemnou brusinkovou zálivkou) si nejen skvěle pochutnáte. Superpotravina quinoa obsahuje spoustu bílkovin a díky nízkému glykemickému indexu zasytí na příjemně dlouhou dobu.

phpLgJkSmAM

Řepa už se málem stala výsadou školních jídelen, to se ale změnilo, když ji kuchaři začali namísto sterilování péct. Pečená červená řepa chutná skvěle, zvlášť v kombinaci s pomeranči, ořechy, balkánským sýrem a jemnou pažitkovou zálivkou.

phpWyyKMYAM

Teď už podzim hned vypadá líp, nemyslíte? Na který salát se nejvíc těšíte?