A co že to vlastně znamená, ta sous-vide metoda vaření? - Ugo

A co že to vlastně znamená, ta sous-vide metoda vaření?

Pozorní zákazníci Salaterií už si všimli, že maso do některých salátů připravujeme metodou sous-vide. Pokud vám vrtá hlavou, co to přesně znamená, pojďte to zjistit hned teď.

Protože víme, že rádi zkoušíte novinky (ostatně máme to v UGO týmu stejně), sledujeme pro vás nejnovější gastronomické trendy. A ty, které nás zaujmou, hned otestujeme. Naposledy nás nadchla právě metoda "sous-vide", kterou momentálně připravujeme hovězí kýtu v novém podzimním salátu.

phptSfkPpAM

Sous-vide znamená ve francouzštině “ve vakuu”. Samotná příprava probíhá tak, že se potravina vloží do plastikového sáčku, ze kterého se pomocí vakuovačky vypustí všechen vzduch. Balíček potom putuje do vodní lázně s přesně stanovenou teplotou, kde se koupe spoustu hodin.

Metodou sous-vide je možné připravovat maso, ryby, zeleninu, ale třeba i vajíčka. Potraviny si díky vakuu a stálé teplotě vody zachovají daleko více živin a chuti. Díky přesnému nastavení teploty vám připravíme vždy perfektně trefené maso, což je prostě paráda.

Tak jako jarní a letní sezóna, tak i ta podzimní má svůj salát, do něhož dáváme maso připravené sous-vide metodou. Na jaře to byla sous-vide krůta a coleslaw, v létě sous-vide krůta a ječné kroupy a teď na podzim si můžete dát sous-vide hovězí kýtu s bramborovým salátem.

Co chystáme na zimu? To si zatím necháme jako překvapení, jisté ale je, že metoda sous-vide se objeví i na zimním menu :) A co vy, už jste naše sous-vide dobroty vyzkoušeli?