Nová teplá jídla v Salateriích chutnají podzimem - Ugo

Nová teplá jídla v Salateriích chutnají podzimem

Teplá jídla jsou v UGO Salateriích ohromně populární. Proč? To víte nejlépe vy, ale tak pro pořádek si to tu zopakujeme :) Jsou zdravá, moc dobrá a všechna vám navíc rádi zabalíme s sebou. Na podzim navíc můžete ochutnat i novinku. Rýži s arašídovou omáčkou pro velký úspěch protahujeme i do podzimní a zimní sezóny, zato kari vyměníme za něco tématičtějšího.

Na podzim a zimu jsme vymysleli jídlo z tradičních ingrediencí v netradiční kombinaci - dýňové kroupoto. Kroupy jsou tradiční středoevropská surovina, dýně je zase úplně nejvíc podzimní klasika. A pěkně jim to spolu funguje. Hlavně chuťově, ale doplňují se i tím, jaké mají účinky na naše zdraví. 

Dýně obsahují spoustu zinku, který pomáhá léčit snad úplně všechny nemoci. Kromě toho dýně působí skoro zázračně na naše střeva - a ta jsou často ignorovaným základem naší imunity (fakt!). Kroupy obsahují zase spoustu vlákniny, rostlinných bílkovin a také minerály. Nebyly přece důležitou součástí české kuchyně pro nic za nic.

Dýňové kroupoto si můžete dát buď ve vegetariánské verzi s balkánským sýrem nebo s kuřecím masem.

Teplá jídla z UGO pěkně zasytí a zahřejí, ale nemusíte se bát, že vás uklimbají nebo že po nich budete otupělí. Připravili jsme pro vás pokrmy, které vůbec nejsou těžké a kombinace surovin vás krásně nastartuje, bez ohledu na to, kolik (nebo spíš jak málo) je venku stupňů.