Jeden den ve Freshbaru... - Ugo

Jeden den ve Freshbaru...

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké to je pracovat v UGO? Rozhodli jsme se zeptat za vás a tady jsou odpovědi Daniely Treglerové, vedoucí Freshbaru v DBK Budějovická :)

V kolik hodin začíná směna? Co se musí ráno připravit před příchodem prvních zákazníků?
Směna začíná v 6.30 ráno otevíráme v 8.00. Ráno připravujeme stánek, krájíme ovoce a připravujeme dezerty a wrapy do vitríny. Umýváme zmrzlinovač, přebíráme závoz od zelináře atd. Pak přijde otevíračka a první zákazníci.

Kolik lidí a které pozice jsou během jedné směny na place a co mají na starost?
Na Freshbaru jsou to obvykle 1 - 3 lidé podle tržby a velikosti stánku. Jeden dělá drinky, druhý je na kase a třetí loupe ovoce.

V kolik začíná špička?
Špička je v době oběda. Začíná okolo půl 12 a trvá zhruba do 14 hodin.

Co je potřeba udělat před tím, než pobočka zavře?
Než se zavře, je potřeba všechno uklidit, umýt gastronádoby, vyleštit skla, umýt mixery, veškeré plochy, podlahu a po zavíračce i stroj a nádoby na mixování.

Který drink z menu máte osobně nejradši? Který nejraději připravujete?
Já mám nejradši čisté šťávy, např jen řepu s pomerančem. Ty také nejraději připravuji, jelikož jsou nejrychlejší :)

Co vás na práci ve Freshbaru nejvíc baví?
Kolektiv lidí a dobrá nálada na směně.

Co je nejdůležitější předpoklad pro práci v UGO Freshbaru?
Nejdůležitější je pracovitost, spolehlivost a ochota učit se novým věcem a nebát se práce, jelikož občas je to opravdu dřina.

Jak zaučujete nováčky? Co mají nováčci na starost?
Nováčci si musí osvojit vše co nejdříve, nejprve loupou ovoce pak zkouší drinky a nakonec jdou na kasu a to vše v co nejkratší době podle toho, jak to umožňuje provoz.

Jak dlouho trvá nováčky zaškolit?
To je vždy individuální, člověk od člověka, ale v průměru trvá asi 2 měsíce a stejně člověk pak ještě neumí všechno. Brigáda v UGO je vhodná spíše na delší dobu.

Jak se liší práce vedoucího pobočky od běžného zaměstnance?
Vedoucí pobočky zastává to samé, co obyčejný pracovník, plus má na starost veškerý chod stánku. Přijímá dodávky, objednává, zaškoluje lidi, plánuje směny atd. Je pánem svého času, ale když mu kdokoli vypadne, musí nastoupit on sám.

Jak jste se k práci v UGO dostala?
Já jsem se šla zeptat, jelikož bydlím 5 minut od stánku a prošla jsem si klasickým pohovorem. Zdravý životní styl je něco, co mě zajímá, takže to byla pro mě volba číslo 1. Začínala jsem jako brigádník při střední škole, poté jako HPP a po maturitě jsem nastoupila jako vedoucí.

Tak co říkáte, bavila by vás práce ve Freshbaru? 
Pokud ano, koukněte na naši aktuální nabídku volných pozic na http://ugo.cz/kariera, kde můžete po rozkliknutí inzerátu na nabídku přímo odpovědět. Sledujte naši facebookovou stránku UGO kariéra, popřípadě nám napište na prace@ugo.cz o jakou pozici a na které pobočce máte zájem a kolegové se vám ozvou, pokud bude něco volného. Budeme se těšit! :)